SmallLogo

Eldus Software levert de volgende software paketten:

 

Dak Office

2D-Cad

Windgebied online

Verder levert Eldus maatwerkprogrammatuur

 

 

Dak Office - de branchebrede standaard in de dakwereld

Het bouwbesluit heeft de aansprakelijkheid van ondernemers voor gemaakte berekeningen aangescherpt. Het is daarom belangrijk dat uw berekeningen aan de betreffende normen voldoen. Eldus Software heeft daarom het pakket Dak Office ontwikkeld waarmee een aantal belangerijke berekeningen conform de laatste normering kunnen worden gedaan.

Dak Office bestaat uit de volgende modules:

  • Windbelasting
  • Therma Bouwfysica
  • Detail
  • Energie
  • Projectbeheer

U schaft alleen aan wat u nodig heeft. De module projectbeheer is de schil om de overige modules heen.
Dak Office update automatisch via internet. Dit geeft u de zekerheid dat u met de meest actuele normering werkt.

Dak Office wordt gebruikt door dakbedekkingsbedrijven, leveranciers en adviesbureaus. De berekeningen worden binnen de branche breed geaccepteerd.

Meer info over Dak Office

 

2D-Cad - een tekenprogramma voor o.a. de dak- gevel- en installatiebranche

Professioneel tekenen met een eenvoudig Nederlandstalig tekenprogramma.

Voor gebruikers voor wie tekenen niet hun dagelijks werk is en de grote bekende tekenpakketten te ingewikkeld en vaak te duur zijn.

Het programma is vooral bedoeld voor het kleinere tekenwerk, een dakplattegrond voor een dakopname of een veiligheids- of vluchtplan. Voor diverse toepassingen zijn symboolbibliotheken opgenomen zoals veiligheidssymbolen, dakdetails en elektrasymbolen.

2D-Cad kan ook PDF-tekeningen importeren (geen scans) en heeft ook een DWG-import. 2D-Cad-tekeningen hebben een eigen bestandsformaat dat niet uitwisselbaar is met andere programma’s. Wel kan de uitvoer  als PDF worden geexporteerd. Er is ook een (beperkte) DXF-export mogelijk.

Uitbreidingsmodules

  • Afschot genereert geautomatiseerd een professionele afschottekening l. Daarnaast berekent de module de Rc-waarde en de plaathoeveelheden van de afschot,- goot,- en vulplaten.
  • TakeOff is een handige tool om hoeveelheden uit een ge´mporteerde tekening te halen en te exporteren naar Excel voor verdere bewerking van de meetstaat.
  • ZetbankCad genereert maatgestuurd tekeningen van afdekkappen, goten en felsbanen voor direct gebruik in 2D-Cad of voor opname in de blokbibliotheek.
  • KozijnCad genereert bloktekeningen van kozijnen voor direct gebruik in 2D-Cad of voor opname in de blokbibliotheek. Het betreffen schematische tekeningen van diverse raamtypen en weergave van draairichtingen, bedoeld om zeer snel overzichtstekeningen te maken.

Meer info over 2D-Cad