SmallLogo

Dak Office

Dak Office is een modulair opgebouwd softwarepakket met op het Bouwbesluit (normering) gebaseerde (reken-) programma’s

De volgende modules zijn beschikbaar:

Projectbeheer
- De schil rond de (reken)programma’s
Windbelasting - Programma t.b.v. Windbelastingberekening voor platte en hellende daken
Bouwfysica Therma - Programma voor Rc-berekening en condensberekening voor scheidingsconstructie (daken/gevels/vloeren)
Detail - Bibliotheek met printbare detailtekeningen (VB-details) met bijbehorende uitvoeringsrichtlijnen. In combinatie met 2D-Cad zijn de details ook als bloktekeningen leverbaar.

Dak Office wordt geleverd via onze partner Gilde Software bv.

Meer info

2D-Cad

Eldus heeft een volledig Nederlandstalig 2D CAD programma ontwikkeld. Het programma wordt onder de naam Gilde 2D-Cad verkocht door Gilde Software te Zevenaar. (Voor klanten uit de schilders & afbouwbranche, dak & gevelbranche en carrosseriebranche. Particulieren en bedrijven uit andere branches kunnen rechtstreeks via Eldus bestellen.)

Het programma is bedoeld voor de minder ervaren tekenaar die zonder veel inwerktijd in een professioneel CAD programma wil werken. Tekeningen zijn in DXF-formaat uitwisselbaar met andere CAD programma’s. Speciale functionaliteit zoals snel uittreken van oppervlakte en omtrek/lengte is standaard opgenomen.

Voor diverse branches zijn blok-bibliotheken opgenomen. Ook is het zeer simpel om eigen bibliotheken te maken. Op verzoek kunnen tegen uurtarief speciale bibliotheken door Eldus worden aangemaakt.

Meer info

Maatwerk

Eldus Software levert op aanvraag maatwerk software. Op deze site kunt u voorbeelden vinden van software voor bijvoorbeeld UNIDEK, Van Roij Fasteners en het Italiaanse Nord Bitumi.

Aanvragen worden allereerst beoordeeld op haalbaarheid. Eldus Software neemt alleen opdrachten aan waarvan we weten dat wij voor de klant het gewenste resultaat kunnen behalen. Op deze manier zadelen we klanten niet op met producten die achteraf niet optimaal blijken te functioneren binnen de organisatie.

Vervolgens wordt voor de aanvraag een inschatting gemaakt van het benodigt aantal manuren. Hierin wordt een splitsing gemaakt in ontwerp en ontwikkeling. Voor het ontwerp-deel wordt een offerte opgesteld met een vaste prijs. Het ontwikkeldeel wordt daarin alleen als inschatting vermeld. U zult begrijpen dat het eindresultaat van het ontwerp dat in directe samenwerking met u als klant wordt opgesteld, bepalend is voor het benodigd aantal uren voor de uiteindelijke ontwikkeling.
Na het opstellen van het programma-ontwerp en na goedkeuring door de klant volgt een offerte voor het ontwikkeltraject. Het ontwerp deel wordt gefactureerd. Acceptatie van de tweede offerte is bepalend voor de voortzetting van het project.

Kleine aanpassingen van eerder door Eldus geleverd maatwerk gebeurt tegen uurtarief. Voor grote wijzigingen wordt een nieuwe offerte gemaakt.

Meer info

Online programma’s

Eldus ontwikkelt ook programma’s die kunnen draaien via uw website. Een voorbeeld is de Rc-calculator die u op deze website kunt vinden.

Meer info